Debat om handicappolitik på Gedevasevang

Jeg havde i aftes fornøjelsen af at være til en debat om handicappolitik, arrangeret af Danske Handicaporganisationer Furesø, som blev afholdt på Gedevasevang Aktivitetscenter i Farum.

Af andre politikere til stede var Jakob Karter fra Venstre og Tine Hessner fra Radikale Venstre. Socialdemokratiet i skikkelse af næstforpersonen for Social- og Sundhedsudvalget skulle også have været repræsenteret, men brændte os desværre af.

Til stede var selvfølgelig også en masse aktive i handicapmiljøet i kommunen, blandt andet forperson for Handicaprådet Freddy Nielsen, og forperson for DH-Furesø Marianne Rosenvold, som begge tidligere havde været så søde at deltage i Alternativets arrangementer, og derfor har været kritiske i forhold til at gøre os klogere på området, så mange tak for det.

Jeg er af den klare opfattelse, at der er skåret alt for kraftigt på området, og at det derfor er nødvendigt at føre ressourcer tilbage, for at kommunen kan yde en acceptabel service overfor alle handicappede borgere. Det vil selvfølgelig koste nogle penge, men vi mener dels at der kan hentes en del på en simplificering af systemet, samt mindre administration og tidsspilde på unødvendige rapporter mm, men mindst lige så vigtigt er det, at en investering i velfærden, om det så er på det ene eller det andet område, som regel betaler sig hjem på den lange bane, hvis man har mod til at kigge mere end 4 år frem i regnearket, og her tror vi ikke at handicapområdet er en undtagelse.

Et stort problem er bare desværre, at denne nedskæring ikke rigtig er så synlig for andre end de handicappede og deres nærmeste. Skær på skolerne, institutionerne – og der vil stå tusindvis af forældre klar til at råbe op, men de handicappede udgør faktisk ikke så stor en gruppe, og selvom interesseorganisationerne har god mulighed for dialog med politikerne og forvaltningen, så er det faktisk ikke et område som fylder særlig meget i de fleste borgeres bevidsthed, eller i pressen for den sags skyld.

Som en del af Alternativet Furesøs samlede kommunale velfærdspakke, som vi samlet vil offentliggøre til november, mener vi at det er nødvendigt at stikke en kæp i hjulet på de nedskæringer der er planlagt til næste år, og at rulle de besparelser der allerede er foretaget i år tilbage. Generelt bør området også styrkes økonomisk, så vi igen kan give en anstændig behandling og hjælp til vores handicappede borgere, for over de sidste 10 års tid er det et af de områder som har fået mest tæsk, når sparekniven skulle svinges.

Du kan læse mere om vores handicappolitik på linket herunder.

Alternativet Furesø Handicappolitik

Leave a Reply